Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udar projektila

FOTO/VIDEO Harkiv pod žestokim ruskim napadima: Uništen televizijski toranj

Aftermath of a Russian missile attack in Kharkiv
Foto: Sofiia Gatilova/REUTERS
1/9
22.04.2024.
u 21:58

"Za vrijeme alarma zaposlenici su bili u skloništu. Nije bilo žrtava”, rekao je predsjednik Harkovske regionalne vojne uprave Oleg Sinegubov

Harkiv, drugi najveći ukrajinski grad, već je neko vrijeme pod žestokim ruskim napadima te izložen svakodnevnom bombardiranju. Danas je u jednom od zračnih napada uništen 240,7 metara visok televizijski toranj, a snimke prikazuju kako se pola tornja ruši nakon udara projektila. U trenucima ruskog napada djelatnici su bili u skloništu, objavio je predsjednik Harkovske regionalne vojne uprave Oleg Sinegubov na Facebooku.

“Okupatori su napali objekt televizijske infrastrukture u Kharkovu. Za vrijeme alarma zaposlenici su bili u skloništu. Nije bilo žrtava”, rekao je.

Toranj je napadnut i na početku ruske invazije, 6. ožujka 2022. Tada su toranj i upravna zgrada pogođeni s osam bombi FAB-500 iz ruskog borbenog zrakoplova, te su i upravna zgrada i metalna konstrukcija pretrpjeli teška oštećenja no sam toranj ostao je stajati. Borbeni zrakoplov oborile su ukrajinske oružane snage odmah nakon što su bombe bačene. Pilot je uhvaćen i kasnije osuđen u Ukrajini na 12 godina zatvora.

 

VIDEO U ruskom zračnom napadu uništen televizijski toranj u Harkivu
Ključne riječi

Komentara 8

MA
Maestro88
08:59 23.04.2024.

Masivna ruska ofenziva na Harkiv je neminovna. Dani su u pitanju. Na tom pravcu bojišnice na Ruskoj granici koncentrirano je preko 500 tisuća ruskih vojnika sa preko 2 i pol tisuće tenkova i par tisuća razne ratne tehnike, to su objavili britanski obavještajci.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
05:12 23.04.2024.

Televizijski toranj u Harkivu je napadnut krstarećom raketom Kh-59. Raketa ima dvostepeni pogon a u prilazu objektu napada moguće je vođenje televizijskim putem. Raketa je precizno prelomila gornji dio antenskog sustava tv odašiljača i prekinula emitiranje tv programa. Raketa je skupa i Rusi ih nemaju mnogo. Koriste ih samio za važne ciljeve. Domet je oko 300 km. Taj tip raketa ispaljuje se iz aviona tipa: MiG-27, Su-17M3, Su-22M4, Su-24M, Su-25 i Su-30 linije. Ako koriste i nose dodatno APK-9 datalink pod, može se to ugraditi samo na Su-24M u ruskoj aktivnoj službi. Šira područja i pravci kopnenih borbi u ovom trenutku su: Lyman, Bakhmut, Novopavlivka i Avdiivka.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
04:37 23.04.2024.

U mjestu Solnechogorsk kod Moskve u prostorima hala za montažu Mercedesa planira se montaža kineskih automobila umjesto Mercedesa za rusko tržište. Izgleda da će koncern Mercedes-Benz trajno napustiti tu lokaciju, financijski uvjeti još nisu dogovoreni do kraja. Montaža kineskih automobila prema planu će na toj lokaciji započeti u svibnju 2024.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije